رتبه سایت خود را در اینترنت پیدا کنید
هر یک از موتور های جستجوگر (مانند گوگل و یاهو) به صفحات سایت ها بر حسب الگوریتم های خاص خودشان امتیاز می دهند. هر قدر سایتی امتیاز بالاتری داشته باشد، در هنگام نمایش نتایج search، در خط بالاتری قرار میگیرد. و این به معنای ورود بیننده بیشتر از سایت های جستجوگر است. اما چگونه میتوان از رتبه سایت خود در وب آگاه شد؟ چه معیارهایی برای مشخص کردن رتبه سایت و رنکینگ سایت در اینترنت وجود دارد.
ما در این مقاله برای شما توضیح خواهیم داد که رتبه سایت بر چه اساس محاسبه می شود و معیارهای مختلف برای رتبه بندی صفحات اینترنتی کدام هستند و همچنین رنکینگ سایت های مختلف را بررسی خواهیم کرد.
رتبه سایت و روش بررسی آن
اولین چیزی که این روزها بعنوان رتبه سایت ها مطرح است Pagerank گوگل است. گوگل امتیازی را بین 0 تا 10 به سایت ها و صفحات داخلی آنها می دهد که هر قدر این امتیاز بالاتر باشد نشان از مهم تر بودن سایت دارد. این امتیاز بندی تقریبا هر ماه یکبار یا دو بار توسط گوگل باز بینی شده و تغییر میکند. برای اینکه امتیاز پیج رنک سایت های مختلف را در حین باز کردن آن سایت مشاهده کنید میتوانید تولبار گوگل را روی IE نصب کنید ( این تولبار شامل یک بخش کوچک است که امتیاز صفحه ای را که در IE باز است نشان میدهد) و یا به آدرس www.pagerank.net مراجعه کنید و آدرس صفحه مورد نظرتان را وارد کنید تا امتیاز آن را به شما اعلام کند.
محاسبه PageRank گوگل کار بسیار زمان بری است و بار محاسباتی زیادی به گوگل وارد می کند، در تاریخ 28 فروردین 1395 نمایش پیج رنک را برای عموم غیرفعال کرد. گوگل طی اطلاعیه ای اعلام کرد که به دلیل سوء استفاده بعضی وب مستر ها از پیج رنک و استفاده از آن به عنوان معیاری برای ارزش گذاری سایت و فروش بک لینک به سایرین گوگل اعلام کرد که دیگر پیج رنک را به صورت عمومی نمایش نمیدهد و فقط از آن به عنوان یک مقدار سنجش برای الگوریتم های خودش استفاده میکند و وب مستر ها امروزه از اتوریتی autorithy به عنوان معیار سنجش اعتبار سایت استفاده میکنند که یک مقدار عددی بین 0 تا 100 است و هرچه این عدد به 100 نزدیک تر باشد, اعتبار و قدرت سایت بالاتر است. این معیار توسط شرکت MOZ ایجاد شده و با سنجش مجموعه ای از عوامل مختلف در مورد یک سایت سنجیده میشود.
برای نمایش اتوریتی سایت میتوانید به http://opensiteexplorer.com مراجعه کنید و آدرس سایت خود را در کادر مربوطه وارد کنید.
این سایت بدون ثبت نام و در حالت رایگان روزانه اجازه بررسی 3 سایت مختلف را به شما میدهد و اگر به عنوان یک مدیر سایت قصد دارید به سایتی سفارش رپورتاژ یا بک لینک بدهید بهتر است ابتدا اتوریتی آن را بررسی کنید و ترجیحا از سایت هایی با اتوریتی زیر 20 لینک نگیرید. زیرا لینک های بی کیفیت ممکن است به رتبه بندی سایت شما آسیب برسانند. در نظر داشته باشید که معیار اصلی امتیاز صفحات اینترنتی کماکان پیج رنک گوگل است و PA و DA تنها تخمینی برای رتبه صفحات اینترنتی هستند و ممکن است با مقادیر گوگل انطباق نداشته باشند.
در نظر داشته باشید که معیار پیج رنک گوگل بر این اساس تعریف میشود که لینک های صفحات اینترنتی به یکدیگر امتیاز یکسانی ندارند و هر صفحه ای که پیچ رنک بالاتری داشته باشد امتیاز بیشتری خواهد داشت و این امتیاز را به صفحاتی که به آنها لینک داده است منتقل می کند (بدون آنکه از امتیاز خود کاسته شود) به همین جهت برای یک سایت اینترنتی بسیار مهم است که از وب سایت هایی لینک ورودی دریافت کند که امتیاز بالاتری دارند. هر چه امتیاز ورودی سایت شما بیشتر باشد، گوگل نیز امتیاز بیشتری به سایت شما ارائه می دهد.
رتبه سایت در الکسا بر چه اساسی مشخص می شود؟
سایت الکسا (http://www.alexa.com) نیز یک رنک برای صفحات سایت ها تعریف میکند و اطلاعات نسبتا کاملی را هم در باره سایت ها ارائه میدهد. به این سایت بروید و در بخش Traffic Ranking آدرس سایت خود را وارد کنید. همانطور که می بینید امتیاز و ترافیک شما را با جزئیات کاملی ارائه می دهد. همچنین این سایت امکان مقایسه نموداری ترافیک 2 سایت را با هم فراهم نموده است.لینک های دیگران به سایت شما : برای اینکه ببینید چند سایت بشما لینک داده اند میتوانید به سایت گوگل بروید و در بخش جستجو، آدرس سایت را با افزودن عبارت :link در ابتدای آن بنویسید. مثلا : link:www.rasamHost.com
در نظر داشته باشید که وب سایت الکسا این امکان را در اختیار شما قرار می دهد تا وضعیت بازدید سایت های مختلف را مشاهده کنید (حتی اگر مالک آن سایت نباشید) و به همین خاطر به عنوان معیاری برای رتبه بندی سایت های اینترنتی مورد توجه قرار گرفته است. رتبه بندی الکسا بر اساس کاربرانی که تولبار الکسا را نصب کرده اند محاسبه می شود و به صورت تخمینی است. به همین دلیل است که نمی توان به صورت کامل به اطلاعات ارائه شده توسط الکسا اعتماد کرد. سایت های دیگری نیز هستند که امکان مقایسه وضعیت بازدید سایت های اینترنتی را در اختیار ما قرار می دهند، مانند سایت سیمیلار وب که دسترسی کاربران ایرانی را به سایت خود بسته است.
سایت leapMarket نیز امکان مقایسه سایت شما را با سایت های رقبا در چند موتور جستجوگر بصورت یکجا فراهم میکند. شما میتوانید آدرس سایت خود را در مقایسه با 3 سایت رقیبتان در این سایت مشاهده کنید. این سایت اطلاعات خود را از موتورهای جستجوگر یاهو و گوگل و msn و Hotbot دریافت میکند و با ساخت نمودارهای مقایسه ای شما را در فهم این اطلاعات یاری میکند.
یکی از دلایلی که باعث شده سایت الکسا اهمیت زیادی پیدا کند، ارائه اطلاعات بروز و جهانی از وضعیت بازدید سایت ها و رتبه بندی جهانی و کشوری سایت های اینترنتی است، این موضوع باعث میشود که شما بتوانید به راحتی وضعیت سایت خود را با سایر سایت مقایسه نموده و نهایتا حتی اگر تصمیم دارید که در وب سایت خاصی تبلیغ کنید، از طریق سایت الکسا متوجه شوید که آیا این تبلیغ برای شما بازدهی لازم را دارد یا خیر. البته باید دقت داشت که رتبه الکسا به صورت تخمینی ارائه می شود و رتبه صد در صد دقیقی نیست.
رنکینگ سایت بر چه اساسی مشخص می شود؟
در نظر داشته باشید که وب سایت هایی مانند الکسا معیارهای خاص خود را برای امتیازدهی به سایت های اینترنتی دارند، به عنوان مثال الکسا بر اساس تعداد بازدیدکننده یکتا در روز و تعداد صفحات مشاهده شده به سایت های مختلف امتیاز می دهد. اما گوگل رنکینگ خود را بر اساس مجموعه از فاکتورها که در داخل و خارج از سایت محاسبه می شوند بدست می آورد. امتیاز صفحه گوگل یا Page Rank بر اساس لینک های با کیفیت که به یک صفحه اینترنتی داده می شود محاسبه می شود، اما فاکتورهای زیاد دیگری نیز هستند که نهایتا در رتبه بندی سایت در گوگل موثر هستند. در تصویر زیر برخی از مراحل بهینه سازی سایت را که برای بهبود رتبه بندی موثر هستند مشاهده می کنید که عبارتند از:
- تحقیق و تحلیل مخاطب و رقبا
- بهینه سازی و سئو داخلی سایت
- سئو خارجی
- مشاهده نتایج و گزارشات
انجام موارد فوق نهایتا باعث میشود که رتبه سایت بهبود یابد. در نظر داشته باشید که برای بهبود رتبه سایت در گوگل و بهبود رتبه سایت در الکسا روش های مختلفی وجود دارد که شامل روش های صحیح و اصولی و روش های فریب آمیز و متقلبانه می شوند. روش های اصولی برای بهبود بازدید سایت و نهایتا امتیازی که سایت بدست می آورد، اهمیت دادن به تولید محتوای مفید برای کاربر و ایجاد تجربه کاربری مناسب بر روی سایت است. این کار باعث می شود که کاربران سایت شما را به دیگران معرفی کرده و لینک های ورودی بیشتری دریافت کنید و بازدید سایت شما نیز افزایش پیدا کند.
چگونه رتبه سایت خود در گوگل را دنبال کنیم؟
در نظر داشته باشید که رتبه های گوگل به صورت لحظه ای در حال جابجایی هستند و برای دنبال کردن رتبه های گوگل و کلمات کلیدی که برای وب سایت شما اهمیت دارند می توانید از نرم افزارهایی که این کار را برای شما انجام می دهند استفاده کنید، دلیل اینکه نتایج گوگل همواره در حال تغییر هستندو اصطلاحا نتایج گوگل یا SERP که مخفف Search Engine result pages است همواره تغییر می کند، این است که الگوریتم های گوگل همواره تغییر میکنند و رقبای شما نیز همینطور. به همین دلیل است که ما به ابزاری نیاز داریم تا این تغییرات را رصد کند و اتفاقات ناگهانی را به ما اطلاع دهد. زیرا اگر خودمان بخواهیم بر روی تک تک کلمات کلیدی سایت، رتبه سایت را چک کنیم زمان بسیار زیادی از وقت روزانه خود را باید برای این کار قرار دهیم.
یکی از بهترین اینگونه نرم افزارها نرم افزار جت سئو است که به صورت رایگان این امکان را به شما می دهد. نرم افزار جت سئو یک نرم افزار موبایلی تحت سیستم عامل اندروید است که به صورت خودکار رتبه های سایت شما رصد می کند و به صورت روزانه به شما گزارش تغییر رتبه ها را ارائه می دهد. با استفاده از این نرم افزار می توانید تغییرات رنکینگ سایت خود را متوجه شوید و وضعیت خود را بهبود دهید. استفاده از جت سئو کمک بسیار زیادی به صرفه جویی در وقت شما می کند.