آموزش کامل افزونه Yoast SEO

آموزش کامل افزونه Yoast SEO

همان‌طور که می‌دانید مقوله سئوی وردپرس از موارد بسیار مهم در هر نوع وبسایت است که باید توجه شایانی به آن داشت. سئوی وردپرس دارای بخش‌های گسترده‌ای است که برای همگان قابل درک نیست اما به هر جهت باید تلاش کرد تا محتوای وبسایت را به گونه‌ای مناسب برای موتورهای جستجو بهینه کنیم تا بتوان قدمی در جهت بهبود جایگاه وبسایت برداشت. یکی از راه‌کارهای مناسب برای بهینه‌سازی محتوای وبسایت استفاده از افزونه‌های سئوی وردپرس است که در این میان افزونه Yoast SEO جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است.
افزونه Yoast SEO قدرتمندترین پلاگین در زمینه سئوی سایت بین کاربران وردپرس است؛ حتی اگر اطلاعات کمی در خصوص سئو سایت دارید، با کمک افزونه یوست سئو می‌توانید به راحتی محتوای صفحات خود را بهینه‌سازی کنید. در حقیقت، افزونه یوست به شما کمک می‌کند تا ابتدایی‌ترین و اصلی‌ترین نکات سئوی داخلی صفحات خود را بررسی کرده و در صورت نیاز آن ها را بهبود دهید . امروز در این مقاله، به آموزش تنظیمات و نحوه کار با افزونه Yoast SEO می‌پردازیم.

امکانات افزونه Yoast SEO

مدیریت سایت مپ
بروزرسانی های مداوم
توابع قدرتمند
پشتیبانی قوی
حاوی نکات مورد نظر موتورهای جستجو برای سئوی محتوا
کنترل آدرس‌ها برای جلوگیری از ایجاد محتوای تکراری
امکان کنترل متا تگ‌ها
و…

آموزش کامل افزونه YOAST SEO

نصب افزونه  Yoast SEO :
افزونه Yoast SEO رایگان است و تمام کاربران وردپرس می‌توانند از آن استفاده کنند. برای نصب این افزونه ابتدا به پیشخوان سایت خود مراجعه کرده و از قسمت “افزونه‌ها” روی گزینه “افزودن” کلیک نمایید. در کادر جستجو کلمه “Yoast SEO” را نوشته و اقدام به جستجو کنید. در لیست افزونه‌های نمایش داده شده گزینه افزونه Yoast SEO را انتخاب و نصب کنید.

چند لحظه منتظر بمانید و پس از اتمام نصب، گزینه “فعال سازی” را برای این پلاگین انتخاب نمایید.
همانطور که ملاحظه می‌کنید اکنون پس از نصب افزونه منوی جدید به قسمت منوهای وردپرس شما تحت عنوان سئو اضافه شده است. بر‌روی منو کلیک کنید تا وارد پیشخوان Yoast SEO شویم.
البته ممکن است برخی از گزینه در منوی شما وجود نداشته باشد؛ سازندگان افزونه Yoast SEO برای جلوگیری از سردرگمی کاربران تازه کار، برخی از ویژگی‌های افزونه را مخفی کرده‌اند. که صد البته برای قوت بخشیدن به سئوی سایت خود به آن‌ها نیاز دارید؛ به همین منظور از قسمت منوی وردپرس به بخش “سئو” رفته و گزینه “پیشخوان” را بزنید. سپس برروی تب “قابلیت‌ها” کلیک نمایید و تیک تنظیمات “پیشرفته” را فعال کنید.

همچنین لازم به ذکر است برای استفاده برخی امکانات از جمله ریدایرکت صفحات، کلمات کلیدی چندگانه و پیش‌نمایش شبکه‌های اجتماعی باید نسخه پریمیوم این افزونه را خریداری کنید.

زیر منوی اول: عمومی

تنظیمات را از زیر منوی عمومی شروع می‌کنیم. این بخش شامل سه سربرگ است.
پیشخوان
امکانات
ابزارهای وبمستر
پیشخوان
از طریق اولین سربرگ به نام پیشخوان می‌توانید کلیه اطلاعات و اعلان‌های مربوط به افزونه را مشاهده کنید.
 

امکانات
با مراجعه به سربرگ امکانات می‌توانید کلیه بخش‌ها را در حالت فعال یا غیرفعال قرار دهید. در این بخش امکان فعال‌سازی تجزیه و تحلیل خوانایی مطالب، نقشه‌های XML سایت، نوار منوی مدیریت و… وجود دارد. با توجه به نیازهای خود بخش‌های دلخواه را فعال کنید. به‌طور پیش‌فرض کلیه موارد در حالت فعال قرار دارند.

ابزارهای وبمستر
قسمت ابزارهای وبمستر شامل سه فیلد است که می‌توانید تاییدیه‌های مربوط به بینگ، گوگل و یاندکس را در این سه فیلد وارد کنید. برای دریافت هر کد می‌توانید بر روی لینک مقابل فیلد کلیک کنید. این بخش برای ایجاد اتصالات و استفاده از انواع ابزارهای وبمستران است. در پایان تنظیمات بر روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید.

زیر منوی دوم: ظاهر جستجو

با کلیک بر روی زیر منوی ظاهر جستجو به صفحه‌ای مشابه تصویر زیر هدایت خواهید شد. این بخش تنظیمات نسبتاً مهمی را شامل می‌شود که حتماً باید پیکربندی شوند. ابتدا سربرگ عمومی را بررسی می‌کنیم.
عمومی
این سربرگ برای پیکربندی تنظیمات کلی افزونه است که هنگام جستجو به بازدیدکنندگان نمایش داده می شود. دقت کنید این تنظیمات بسیار مهم هستند.

جداکننده‌ عنوان: در انتهای عنوان سئوی مطالب نام وبسایت درج می‌شود در این بخش می‌توانید مشخص کنید که فاصل نام وبسایت و عنوان سئو چه کاراکتری باشد که به‌صورت پیش‌فرض کاراکتر خط تیره انتخاب شده است.
صفحه خانه: در این بخش می‌توانید برای صفحه اصلی خود عنوان و توضیحات مورد نظر را وارد کنید.
گراف دانش: از کشوی مقابل این بخش می‌توانید مشخص کنید که صاحب وبسایت یک شخص حقیقی است یا حقوقی. در صورتی که وبسایت شخصی است گزینه شخص را انتخاب کرده و در فیلد بعدی نام خود را وارد کنید. در صورتی که وبسایت متعلق به سازمان یا شرکت است گزینه شرکت را انتخاب کنید و در فیلدهای بعدی نام شرکت را وارد کرده و تصویری را به‌عنوان نماد شرکت بارگذاری کنید.
انواع محتوا
سربرگ انواع محتوا شامل تنظیمات مرتبط با فعال‌سازی درج تاریخ نوشته‌ها و برگه‌ها، فعال‌سازی نمایش فیلد توضیحات متا برای برگه‌ها و نوشته‌ها، فعال‌سازی امکان نمایش برگه‌ها و نوشته‌ها در موتورهای جستجو است.
سربرگ‌های طبقه‌بندی‌ها و بایگانی‌ها نیز به همین روال و به همین صورت پیکربندی می‌شوند.

این مطلب هم می تواند برایتان مفید باشد:
پست مهمان با افزونه WP User Frontend+ نکاتی در مورد پست مهمان

زیر منوی سوم: میز فرمان جستجو

پس از تنظیمات، نوبت به برقراری اتصالات می‌رسد. برای این منظور به زیر منوی میز فرمان جستجو رجوع کنید با صفحه‌ای مشابه تصویر زیر مواجه می‌شوید. تنظیم این بخش باعث می‌شود که نظارت بیش‌تری را بر روی وبسایت خود داشته باشید. در این صفحه بر روی دکمه دریافت کد تصدیق گوگل کلیک کنید.

پس از آن صفحه‌ای باز شده و می‌توانید جیمیل مورد نظر خود را برای برقراری اتصال انتخاب کنید که درنهایت کدی برای برقراری اتصال بین افزونه سئوی وردپرس و جیمیل انتخاب شده نمایش داده می‌شود. کدد را کپی کرده و در فیلد افزونه درج و بر روی دکمه تصدیق کلیک کنید.

زیر منوی چهارم: اجتماعی
این صفحه مربوط به آدرس تمامی شبکه‌های اجتماعی است. می‌توانید آدرس حساب‌های اجتماعی خود را برای برقراری ارتباط با وردپرس وارد کنید. این بخش تأثیر به سزایی در کسب امتیاز برای سئوی وردپرس دارد.

زیر منوی ابزارها

بخش ابزارها شامل سه قسمت به شرح زیر است.
درون‌ریزی و برون بری اطلاعات: به کمک این بخش می‌توانید تنظیماتی که در سایر افزونه‌های سئو مانند HeadSpace2، All-in-One SEO و… اعمال کرده‌اید را درون‌ریزی کرده و یا اینکه تنظیمات جاری خود را برون‌بری کرده و بر روی وبسایتی دیگر پیاده کنید.
ویرایشگر فایل: با کلیک بر روی این گزینه می‌توانید محتوای فایل robots.txt را مشاهده و یا ویرایش کنید. همچنین در زیر این کادر امکان مشاهده و ویرایش فایل مخفی htaccess. را نیز خواهید داشت.
ویرایشگر گروهی: در این بخش لیستی از تمامی برگه‌ها و نوشته‌های خود مشاهده می‌کنید که عنوان سئوی فعلی را در مقابل هر کدام نمایش داده و امکان تغییر آن را خواهید داشت که برای تسریع در روند تغییرات عنوان‌ها در نظر گرفته شده است.

وارد کردن و خروجی گرفتن: در این قسمت می‌توانید تنظیمات سئو مربوط به افزونه‌های دیگر را وارد Yoast SEO کنید، و یا تنظیمات افزونه Yoast SEO را بصورت داده‌های متا استخراج کنید. عموماً این کار به درستی انجام نمی‌گیرد و بهتر است شما به جای وارد کردن، تنظیمات را بصورت دستی اعمال کنید.
ویرایشگر دسته جمعی: در این قسمت نیز می‌توانید مطالب سایت خود را ویرایش کنید و عنوان‌ها و موارد دیگر را به‌صورت یکجا تغییر دهید. پیشنهاد می‌کنیم در اینجا تغییراتی انجام ندهید. و اگر موضوعی باید ویرایش داده شود، حتما از ویرایشگر خود وردپرس استفاده کنید.
ویرایشگر پرونده: این ابزار به شما این امکان را می‌دهد که به سرعت پرونده‌های مهم سئو مانند پروندۀ robots.txt و .htaccess را تغییر دهید.
ریدایرکت
ریدایرکت یا تغییر مسیر به آدرس جدید، روشی برای انتقال کاربران و موتورهای جستجو به آدرس URLی جدید و غیر از آدرس صفحه قدیمی است. متاسفانه امکان ریدایرکت کردن صفحات به صورت مستقیم در وردپرس وجود ندارد. اما افزونه Yoast SEO این قابلیت را در نسخه پولی اضافه کرده است.
همانطور که می‌بینید در این قسمت دو نوع ریدایرکت وجود دارد. یکی redirect و دیگری regex redirect. هر دو تب تنظیمات مشابه‌ای دارند با این تفاوت که در تب regex redirect شما امکان ریدایرکت کردن چندین صفحه، به یک صفحه خاص را خواهید داشت.
1. در بخش redirects type نوع ریدایرکت که مد نظرتان هست را مشخص کنید:
۳۰۱ – Moved permanently: آدرس جدید را دائمی در دیتابیس موتور جستجو جایگزین آدرس پیشین می‌کند.
۳۰۲ – Found: ریدایرکت موقت انجام می‌شود و صفحه قدیمی را برای مدت کوتاهی از دسترس خارج می‌کند.
۳۰۷ – Temporary redirect: این نوع ریدایرکت برای صفحاتی مانند فرم پرداخت کاربرد دارد. هنگامی که شما می‌خواهید از رفرش یا بوکمارک کردن صفحه‌ای جلوگیری کنید می‌توانید از این متد ریدایرکت استفاده کنید.
۴۱۰ – Content deleted: محتوای صفحه قدیمی را حذف می‌کند.
۴۵۱ – Content unavailable for legal reasons: در صورتی که محتوا به دلایل مشکلات فنی در دسترس نباشد می‌توانید از این نوع ریدایرکت استفاده نمایید.
2. سپس در old url آدرس صفحه‌ای که با خطای ۴۰۴ مواجه شده است را وارد نمایید و در قسمت url آدرس صفحه جدیدتان را وارد کنید و نهایتا دکمه add url را بزنید.
Redirect method: در این بخش می‌توانید انتخاب کنید ریدایرکت صفحات از طریق کدهای php صورت بگیرد و یا با استفاده از فایل .htaccess. معمولا ریدایرکت از طریق فایل .htaccess به دلیل سرعت بهتر، بیشتر از طرف متخصصین سئو مرسوم است.
Generate a separate redirect file: این گزینه به شما می‌گوید در صورتی که مایل‌ هستید یک فایل .htaccess جداگانه توسط افزونه Yoast SEO به منظور انجام ریدایرکت‌ها ایجاد شود. که خب کار زیاد عاقلانه‌ای نیست پس بهتر است این گزینه را غیرفعال کنیم.
بسیار خب، تا به اینجای کار موفق شدیم سایت خودمان را با کمک افزونه Yoast SEO بهینه‌سازی یا به اصطلاح سئو کنیم. اما کافی نیست! تاکنون تنها نیمی از راه را پیموده‌ایم؛ برای بالا آمدن در نتایج اول گوگل نیاز داریم برروی سئو مطالب خود نیز کار کنیم. من هم روزی مثل بسیاری از افراد فکر می‌کردم متخصصین سئو، جادوگران وب هستند! اما اینطور نیست. برای این‌که بتوانید پست‌های وبلاگ‌تان را در نتایج اولیه گوگل ببینید تنها کافیست چندین نکته کلیدی را رعایت کنید. در همین راستا افزونه Yoast SEO کمک شایانی به ما خواهد کرد. اما چگونه؟
 

برچسب‌ها:, , , , , , ,

ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.